keskiviikko 21. maaliskuuta 2012

Kuvausta

Tämän viikon maanantaina meillä oli tytön vauvakuvaus ja perhekuvaus. Otettiin oikein koirakin mukaan. Meillä oli ihan älyttömän hauskaa ja koira osoittautui melkoiseksi mannekiiniksi. En millään malta odottaa lopputuloksia. Huomenna menemme valitsemaan lisää hääkuvistamme teetettäväksi isoiksi kuviksi ja kuvaaja lupasi yrittää saada vauvakuvatkin valmiiksi, saa nähdä ehtiikö.

Ruokailu sujuu jo varsin hyvin. Porkkanaa tyttö popsi tässä yhtenä päivänä niin paljon että yli pulet porkkanasta meni alaskin. Uutena on maistettu klementiiniä, luumusosetta ja päärynää. Päärynäkin pysyi luikkaudestaan huolimatta yllättävän hyvin kädessä. Luumusosetta kokeilin eilen tytölle lähinnä sen vuoksi ettei iltapalalla oikein ollut mitään mitä tarjota. Laitoin sitä hänelle lusikkaan ja hän lusikasta suuhun, tai tällä kertaa hän ei laittanut suuhun asti kun oli sitä mieltä että tämä on jotain niin outoa että sen täytyy olla leikittäväksi, ei syötäväksi tarkoitettua. Mies kun näki sen sotkun niin totesi ettei tytölle saa antaa soseita, rahkakin oli siistimpää. Eilen tyttö myös kokeili veden juomista taikamukista. Se olisi muuten sujunut ihan hyvin mutta a) muki oli liian painava että sitä olis saanut kallistettua niin paljon että sieltä olisi tullut vettä b) se nokka oli hankala tytölle joka ei ole ikinä edes tuttipullosta saanut maitoa. Pitäisi varmaan ostaa muovinen shottilasi ja sitten kokeeksi semmoinen pienempi tavallisella nokalla oleva nokkamuki.

Koira osallistuu aina tarkasti ruokailu hetkiin siivooajana

Ikeasta kävimme ostamassa uuden syöttötuolin jossa on pyötä niin siitä on toistaiseksi helpompi syödä, siihen vanhaan hienoon vaihdamme sittenkun tyttö osaa syödä aikuisten pöydässä.


Tässä maistellaan vettä, ilmeestä näkee hämmennyksen kun sieltä tuli vettä.

Silmät kierossa tuijotetaan kurkkua! Ikean ruoka essu on vielä vähän iso.



Mies viritteli toissa päivänä hyppykeinun ekaa kertaa toimintakuntoon. Siinä oli huippukiva pomppia kun keksittiin kuinka se toimii. Kauaa ei hän kerralla jaksa tietenkään mutta sen minkä jaksaa onaivan huippua pyöriä ja pomppia.




Vessahätäviestintä on jälleen sujunut erinomaisesti. Päivällä pissa vahingot liittyvät lähinnä yliväsymykseen jos niitä sattuu. Yli päänsä pidätyksessä on tapahtunut jokin ratkaiseva edistys askel ja varmaan tuo kiinteidenkin syöminen vaikuttaa. Nykyään tyttö lähes poikkeuksetta on yli tunnin mittaisia pätkiä pissaamatta. Edes päiväunet eivät aiheuta pissavahinkoja. Yöllä menee hyvin vaihtelevasti, ensimmäisen pätkän vaippa on siltkin oltava yhä varsin tuhti koska jos se pissa tulee vaippaan se on todella iso! Tällä viikolla selvittiin jälleen yksi yö kuivana, muina on mennyt yksi tai kaksi pissaa vaippaan.

Käsitöitä olen taas saanut vähän huonosti tehtyä mutta jotain kummiskin. Nuo edelliset röyhelövillikset kun osoittautuivat hieman pitempi punttiseksi kuin oli tarkoitus niin tein uudet mihin saan sitten ne jatko lahkeet tehtyä. Villikset vamistuivat jälleen novitan stonesta ja lahkeet ovat puikoilla.




Maanantain perhekuvaukseen pukeuduimme kaikki mustaan. Ajattelin että kun koira on jokatapauksessa musta niin on vain luontevaa että me muutkin olemme. Koiralle oli itseassa tarkoitus laittaa joku nätti iso rusetti kaulaan mutta se jotenkin pääsi unohtumaan kokonaan. Tytöllä kun on entuudestaan villaneuloksesta musta paita jonka tein niin nyt tein siihen housut kaveriksi. Päätin tehdä ne m kokoa niin ei jää käyttö ikä niin lyhyeksi kun tuo kesä tulee kohta eikä helteessä mustat villikset ole paras idea. Edelliset valkoiset jotka tein samalla omalla kaavalla ovat tosin jo jääneet pieneksi, lähinnä sen takia että unohdin lisätä vyötärölle kuminauhakujan varan. Itselleni tyypilliseen tapaan taas mokasin viime hetkellä. Jotenkin sähläsin kumpparin kiinnityksen niin että etureunasta tuli vino, tein sellaisen pika korjauksen niin että ei ihan hirveän paha ole, enkä enää jaksa korjata sitä, omaanhan käyttöön nämä vaan tulevat.

1 kommentti: