sunnuntai 11. maaliskuuta 2012

Makuja maistellen

Olimme viikolla evakossa ensin äidilläni ja sitten ystävälläni että mies sai rauhassa tehtyä vessaremonttia että se joskus etenisi niin että saisimme taas sisävessan takaisin. Juuri ennen lähtöä tyttö tarttui ruokaan joka minulla oli kädessä, vohveliin, joten annoin hänen maistaa. Siitä se sormiruokailu sitten alkoi. :) Selvästi oli otollinen aika sille sillä tyttö on jo selkeästi niellyt paloja siitä asti kun ruokaa sai käteensä. Hän on jo pitkään ollut kiinostunut siitä mitä muut tekevät kun syövät ja nyt innolla osallistuu. Tähän mennessä hän on maistanut vohvelia, perunaa, maissi naksuja, kurkkua, kanaa ja omenaa. Omenasta hän ei pitänyt mutta kaikkea muuta on syönyt, maissinaksuja eniten.

Tässä syödään ensimmäistä kertaa vohvelia isin sylissä


Siinä taas menee kurkkua ja kanaa, naksujen syöntiä ei näköjään tullut kuvattua omalla kameralla lainkaan, täytyy pyytää mummilta kuvia...



En ole mitenkään fanaattinen soseiden vastustaja mutta meillä ei niitä syödä lainkaan, ainakaan toistaiseksi, koska en näe mitään tarvetta sille. Tyttö saa riittävästi ruokaa maidosta ja saa kaikessa rauhassa tutustua ruokaan. Nyt vaan täytyy ruveta miettimään enemmän omaa syömistä, että syötäisiin järkeviin aikoihin että tyttökin jaksaa osallistua ja että syötäisiin sellaisia ruokia että tyttökin voi syödä samaa (eli ei valmis pitsoja omilla mausteilla yms.).



Eläimistä tyttö selvästi pitää todella paljon. Oma koira aina kiinnostaa ja kyläpaikkojen kissan ja koira. Mummin kissa Dipi on varsinainen hoitaja ja innostui yksi ilta vauvaa hoitamaan. Ensin hän nuoli tytön pään ja sitten asettui hatuksi tytölle kunnes häädin hänet pois että mahduin itsekkin nukkumaan.





Ulkona alkaa olemaan niin mukavan kevättä lupaavaa että täytyy saada mies ylipuhuttua että ostetaan kaikkia ihania kankaita joista tehdä tytölle t-paitoja ja liinailu hupparin ja sadetakin ajattelin tehdä niin sitten on varusteet joka säähän! Kesävilliksiä aloin jo väsäämään, tosin lisää lankojakin tarvitaan... Sitten kun vielä olisi aikaa kaikkeen tekemiseen niin hyvä olisi. :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti