perjantai 19. elokuuta 2011

Josko sitä tämmöistäkin alkais kirjottamaan...

Ikinä en ole blogia ajatellut kirjoittavani mutta nyt iski sellainen hetken mieli johde että jossain haluan kätteni jälkiä esitellä. Joten aloitetaanpa :) Vielä on reilu kuukausi lapsen tuloon ja yllättäen lähes kaikki viime aikaiset käsityöt kuin ostoksetkin ovat liittyneet tähän uuteen tulokkaaseen. Tällä viikolla on aika mennyt lähinnä kestovaippoja tehdessä. Tosin selkä vaivaisena ihmisenä kovin kauaa ei kerralla ompelukoneen ääressä istuta kun sen äärellä ei ole selkänojaa saatavilla, eikä myöskään tuo itselle luontainen ompelu asento mikään paras ole. :P  No mutta vaippa päivässä tahtia niitä on nyt valmistunut, tai ei aivan kun tarranauhaa pitäisi käydä ostamassa että saisi valmiiksi mutta tuo kaupungille hinautuminen on jotenkin ylivoimaista. ;)

Tässä nyt nämä mun tähänastiset aikaansaannokset. Kaikki on tehty omalla kaavalla jonka olen useasta eri näköisestä osto vaipasta muokannut mieleisekseni, toivottavasti myös lapselle hyväksi. Koko on S jonka pitäisi mennä syntymästä noin 7 kiloiseksi, käytännössä tuon näkee sitten myöhemmin että miten onnistuin. :)

Vasen ylhäällä on ensimmäinen tekemäni vaippa ikinä:) ulkopinta on puuvilla velouria ja sisäpinta bambu flanellia. Imuja on 1krs samaa velouria ja 2krs bambua.
Oikealla ylhäällä on tämänpäiväinen tai öinen tuotokseni, molemmat puolet on vanhasta pellava pöytäliinasta. Imut on 1krs pellava vohvelikangasta ja 4krs samaa pöytäliinaa. Alla on tarkempi kuva tästä vaipasta.
Alhaalla oleva on molemmin puolin puuvilla velouria ja imuina on 1krs pellava vohvelikangasta, 1krs bambu flanellia ja 1krs super imukykyistä luomu froteeta vanhasta pyyhkeestä.


Tässä nyt tarkempi kuva tuosta pellava pöytäliina vaipasta. Kuva on vähän keltainen mutta siitä näkyy paremmin tuo upea kuosi ja ehkä saa vähän käsitystä siitä kiillosta mikä tuossa on. Näitä olisi parempi kuvailla päivän valossa niin kamera pystyis toistaan paremmin yksityiskohdat mutta tämmöisenä yö kyöpelinä ei saa aikaiseks päivällä :P









Viime viikolla taas tuli neulottua kahdet vaippakuoret. Näin itsepäisenä ihmisenä en suostunut hyväksymään etten villahousuja voisi vauvallani käyttää vain sen takia että olen lampaalle allerginen, siis oikeasti allerginen, ei vaan niin että villa vaatteet kutisee. Päätin siitä huolimatta että minulle on kerrottu ettei toimi niin yrittää alpakalla. :) Lanka on huopaantuvaa niin en ymmärrä miksi ei toimisi. Lanoliinituksen sijasta ajattelin kokeilla kookos öljyämistä kun sekin on ihoa hoitava, anti-bakteerinen ja vettähylkivä. Jos tuo ei toimi niin ainahan voin lanoliinittaa kumihanskat käsissä ja ei siitä sitten käytössä niin paljoa irtoa kun ei ole omaa ihoa vasten jatkuvasti että tulisi hirveät näpyt.

Kaava on käspaikan muunneltuna
http://www.kaspaikka.fi/neulonta/asusteita_vaatteita/vauva-villaiset-vaippahousut-II.html tosin
Eli neuloin kaksinkertaisella langalla puikoilla 4 kun langan puikko suositus oli yksinkertaisena 3,5 ja resorit tein koolla 3. Oikean puoleisia myöskin lyhensin niin että ovat vain muutaman sentin vaippojani korkeammat kun tuo ohjeen mukainen korkeus on vastasyntyneelle semmoinen kainalo malli. Napit näistä vielä puuttuu taas siitä samaisesta syytä kun en jaksa hinautua kaupunkiin ostamaan niitä. Josko huomenna sais aikaseks niin vois viikonlopun aikana väsätä... lankaakin tattis seuraavaa projektia varten.






2 kommenttia:

  1. Toi pöytäliina vaippa kiinnostaa mua kyllä ehdottomasti sitten siltä osin, et miten toimii käytännössä! Odottelen, että sulla tulee siitä jotain kokemusta ja toivon että kerrot sitten!

    Onko noi sun vaipat sellaisia, että niihin saa laitettua vielä lisäimua jos tarvii?

    VastaaPoista
  2. Noissa on kaikissa muissa lisätäyttö aukko paits tossa vasemmalla ylhäällä olevassa, yksinkertasesti se ei muotoutunu nätisti kun on joustavaa ja ei juostavaa kangasta yhdessä. Tosin ajttelin et siihenkin tarvittaessa saa sit sisään kiinnitettyä imu läpän mutta se jääkööt odottelemaan sitä että näkee kuinka paljon kyseinen käyttäjä imua kaipaa. :)

    VastaaPoista