maanantai 22. elokuuta 2011

Sunnuntai ajelu

Tänään ei ollut erityisen aktiivinen päivä käsitöiden osalta niinkun osasin uumoilla mutta sitäkin tuottavampi. :) Vietettiin vapaa päivää shoppaillen ja maakuntia ajellen. Ensimmäisenä ja ainoana alkuperäisenä päämääränä suuntasimme metsäkylän navettaan ostamaan alpakan raakavillaa käsitöitä varten. Löysinkin aivan ihanaa mustaa villaa Esmeralda nimiselta alpakalta, jota ostin 200g.





No kun näitä ostoksia maksettiin niin tulin kysyneeksi että olisiko mahdollista kerinnän aikaan ostaa yhden eläimen koko villa satsi, ajattelin että niin saattaisi tulla halvemmaksi ja riittäisi villaa moneen projektiin.  Myyjä ilmoitti että kyllä on mahdollista vaikka heti kun heillä on yksi alpakka joka on eri rotuinen kuin muut niin sen karva on ihan erilaista kuin muiden niin sitä ei voi lähettää kerittäväksi muiden kanssa. Alpakan karva on yleensä suoraa tai laineista mutta tämän on spiraalimaista. Se on myös huomattavasti silkkisemmän tuntuista kuin muut. Kävimme katsomassa itse eläintä ja millaista se villa on ja kysyimme hintaa, peläten sen olevan satasia, no myyjän soitettua omistajalle hinta ei ollut kuin muutaman kympin joten otimme koko satsin! :) Tässä on linkki mistä pääsee kyseisen alpakan näkemään http://www.metsankylanalpakat.fi/alpakoita_myynnissa-alpacas_fo/suri/caramello_m_ruunattu/
Vajaan peruna säkin verran tuota villa tuli ostettua.







Matkalla tilalle eksyimme hieman, kun ulkomuistista googlen karttaa katsoneena lähdimme sielä käymään. Siinä etsiessämme tietä löysimme tilan joka myi maissia, no pakkohan sitä oli ostaa. :) Niin hyvää maissia en muista koska olisin syönyt eikä hintaan ollut paha niin päätimme ostaa kaiken palossa olevan mitä heillä siinä oli valmiiksi.


Vähän vajaa 5kg kaikenkaikkiaan.



Kun matkalla löytyi vielä pieni palvaamo jossa oli todella maukkauta kokoliha makkaroita niin reissu ja päivä oli täydellinen. Mitä nyt takasin tullessa vähän eksyttiin ja päädyttiin vahingossa Pälkäneelle... Kotiin päästyämme mies korjasi meidän seinäkelloa joka on joskus ollut tulipalossa ja ei oikein käynyt. Vieläkään se ei soi mutta on yhä ajassa muutamaa tuntia myöhemmin. :)


2 kommenttia:

  1. Huippulöytö tuo alpakka kyllä! Kelpais meinaa varmasti monelle muullekkin (mm. minulle :D) Ja noi maissit, vau! Ja tietty ne palvituotteet. Teillä oli aivan mahtava päivä! Noita tietoja kannattaa hyötykäyttää tulevaisuudessakin, siis mistä kannattaa käydä hankkimassa.

    VastaaPoista
  2. Joo ajteltiin tehdä tässä lähiaikoina toinen reissu hakemaan tuota maissia oikein kunnolla pakkaseen! :)

    VastaaPoista