maanantai 29. elokuuta 2011

Baby shower, asusteita ja antipatiaa...

Mun vanhemmat ja sisko tuli meille viikonlopuksi kylään, niin oli sitten jotain tekemistä vaikken käsitöitä pahemin päässytkään tekemään. :) Lauantaille he olivat järjestäneet minulle Baby showerin Valkeakoskella Ilolassa http://personal.inet.fi/yritys/ilolan.maatilamatkailu/. Paikka oli sama jossa äidilläni oli aikoinaan oma baby showerinsa kun hän odotti pikkusiskoani. Meillä oli oikein mukava iltapäivä naisten kesken syöden herkkuja ja jutellen.


Lahjojakin sain :) ja sattui niin hyvä tuuri ettei mikään ollut kokonaan turhaa tai sellaista mitä minulla jo on.

Elikkä vasemmalta oikealle yhäällä: taulu mihin saa jalan tai käden jäljen painettua vahaan toiselle puolelle ja kuva toiselle, tutteja, sideharsoja sekä kuviollisia että bambuisia ja muovitettua froteeta iso pala.Alhaalla vauva öljyä, pukluu lappuja 3kpl, lasiene ja muovinen tuttipullo, sinkkivoidetta, shea voita, kosteuspyyhkeitä, Mollavauvan all in one vaippa kokoa s, veden lämpömittari, vedettävä tärisevä apina lelu ja kaksi alulakanaa.


 Ja tämä velourinen kirahvi puku.


Näiden lisäksi äitini toi minulle lahjaksi minun ja siskoni vanhoja vauva leluja

Ja äitini miehen jälleen keinuvaksi kunnostaman vanhan kehdon!
Pahoittelen taustalla näkyvää remontti sotkua
Peittona on äitini neuloma peitto ja lakanat ja tyynynliina niin ikään hänen tekemiään panhasta pellava pöytäliinasta.



Sunnuntaina kävimme antiikki ja keräily messuilla Hämeenlinnassa. Nämä olivat pienoinen pettymys sillä tarjonta oli erittäin surkea. Verhoja, astioita ja kolikoita oli vaikka kuinka paljon mutta ei paljoa muuta. Yhden löydön kuitenkin tein, nimittäin 50-luvun ajo hansikkaat. Valitettavasti nämä ovat minulle ainakin puoli kokoa isot mutta toisaalta niin ovat kaikki modernit hanskat joten ei kai tuo niin haittaa...







Eikä viikonloppu ollut ihan turha käsitöidenkään suhteen. :) Sain aloitettua uuden villikset vauvalle. Lankana on huopaantuva ohut alpakka ja siihen kieputettuna alpakan raakavillaa. Totesin että tämä tehtävä olisi ollut huomattavasti helpompi jos omistaisin karstat ja olisin saanut villasta hahtuvaa ennen neulontaa... On yllättävän hidasta kierittää villaa langan ympärille pieni köntti kerrallaan. Jälki kuitenkin näyttää hyvältä ja on ihanan pehmoista ja pörröistä. :)


Saas nähdä kuinka pitkään menee ennenkuin nämä valmistuvat sillä työtunteja näihin menee mielettömästi!






Tänään kävimme tuossa meidän lähikirppiksellä pyörähtämässä koiran ulkoilutuksen päätteeksi. Mukaan tarttui aivan ihanat 40-luvun kengät! Täytyy vain hommata näihin päkiä tyynyt, sillä ovat vähän leveää mallia, sitten ne ovat täydelliset! :)



Kengät ovat päältä mokkaa, kokonaan nahkaa, nahkaisilla korko- ja kantalapuilla.





Kengistä onkin hyvä siirtyä tukkaan...
Tällä kertaa tein (itseasiassa jo muutama päivä sitten) victory rollsien seuraksi niskaan pitkän rullan. Näitä voi tehdä helposti valkilla mutta itse tämän tein ilman.






Asuna on tämän hetkinen lempi asuni sillä se on helppo ja hyvän näköinen ja se mahtuu yhä päälle! :)
Paita on varmaan kymmenen vuotta sitten ostettu Pierre Cavallon liikkeestä, käytin sitä paljon helma hameiden alle laitettuna ja nytkin vielä juuri ja juuri peittää mahan. :) Housut ovat hennesin legginsit joista käärin lahkeet capri mittaan ja kengät nahkaiset sandaalit jotka löysin citymarketista 15 eurolla kesällä. Ne ovat täyttä nahkaa ja niin mukavat jalassa ettei paljoa muita kenkiä ole tullut pidettyä. Koirakin halusi tulla poseeraamaan kun huomasi että otetaan kuvia. :)





Sitten siihen antipatiaa aiheuttavaan asiaan eli synnytys valmennukseen. Jos ei kiinnosta lukea avautumista modernin terveyden huollon tyhmyydessä kannattaa suosiolla jättää lukeminen tähän ja jaktaa toisella kertaa kun kirjoitan jostain muusta. :)

Meillä oli tänään neuvolan järjestämä synnytysvalmennus johon osasin jo etukäteen suhtautua skeptisesti. Ensinnäkin sisältö oli käytänössä sitä ihan perus asiaa mitä löytyy niin sairaaloiden sivuilta kun kaikkialta missä nyt synnytyksestä puhutaan. Eli lähde sairaalaan kun supistaa tiheään ja on tehnyt niin jo hetken tai kun lapsivesi on mennyt ja mitkä ovat synnytyksen vaiheet jne.

Siinä kohtaa kun kivun lievityksestä tuli puhe niin alkoi hermo kiristyä. Itse olen kovin kielteinen sitä kohtaan mutta olen sitä mieltä että sen suhteen jokaisella on oikeus tehdä omat päätöksensä enkä tuomitse jotakuta joka ajattelee asiasta erilailla kuin minä. Mutta että ihmiset voivat tehdä heille oikean päätöksen on faktat kerrottava OIKEIN! Toki lääkkeellinen kivunlievitys on tehokasta mutta riskeistä ei mainittu mitään, ja niitä pidettiin niin selkeästi luonnollisena osana synnytystä että eihän kukaan ilman ole. Sanottiin vain että pyytäkää ja mahdollisimman paljon ja muistakaa pyytää vielä osastolla synnytyksen jälkeenkin! Mitään ei sanottu edes siitä että on syytä muistaa että kaikki mikä synnytyksessä menee äitiin menee myös lapseen tai että epiduraali ei toimi kaikilla, eikä niin monille siitä seuraavaa päänsärkyä mainittu.

Synnytys suunnitelman tekemistä vastaan suositeltiin, koska kaikki ei mene kuitenkaan odotetusti. Eikö synnytys suunnitelma tehdä juuri siksi että mietitään etukäteen että mitä jos jokin menee pieleen niin miten sitten menetellään?

Kaikkein pöyristyttävintä kuitenkin minusta oli se että sanottiin että "jos lapsi on perätilassa niin sairaala monesti yrittää suositella alateitse synnytystä mutta pysykää kovina ja vaatikaa sektiota", siis jos sairaala sitä suosittelee niin silloin he ovat varmasti varmistaneet ettei se aiheuta riskiä lapselle ja on kyseiselle äidille anatomisesti mahdollinen. Mitään ei mainittu siitä että sektio on kuitenkin aina keskisuuri leikkaus ja leikkauksessa on aina riskinsä, no toisaalta ei minkään toimen piteen riskeistä puhuttu. Päinvastoin sanottiin että alateitse syntyvät vauvat ovat harvoin täyden kymmenen pisteen vauvoja toisin kuin sektiolla syntyneet?! Siitä sai ihan sen käsityksen että alateitse synnytys on jotenkin vaarallisempi ja huonompi vaihtoehto. Ärsyttää koko asiassa se että jos nuo äidit eivät itse ota asioista selvää heillä ei ole tarpeeksi tietoa hyödyistä ja riskeistä eri vaihtoehdoissa tehdäkseen heille parhaan päätöksen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti