lauantai 3. syyskuuta 2011

Mekkoa ja vaippoja

Tämä viikko on mennyt käytännössä ohi. Lapsi alkaa painamaan sen verran pahasti että on huono olo suurimman osan ajasta tai vähintäänkin voimaton olo. Sen lisäksi typerä syysflunssa yrittää iskeä. Mies onkin jo kunnolla flunssainen, kun minä olen toistaiseksi säästynyt varsinaiselta taudilta mutta saas nähdä kuinka kauan sitä kestää...

Alkuviikosta vein ompelukoneen huoltoon mutta sinne päästyään siinä ei ollut enää mitään vikaa. No tästä innostuneena teinkin mekon itselleni minkä kappaleet olin jo edellisellä viikolla ennen koneen hajoamista leikannut. No siihen asti kaikki meni hyvin kunnes piti muotolaskokset tehdä. Jotenkin onnistuin saamaan toisen aivan liian korkealle ja tässä vaiheessa huomasin että ratkoja on yhä muuton jäljiltä teillä tietämättömillä... joten ei auta muu kuin yhä odottaa että pääsen kauppaan ostamaan uuden. Saas nähdä kerkeänkö saamaan mekkoa edes käyttöön ennenkuin lapsi syntyy... ;) Tässä nyt kummiskin kuvat mekosta.

Kaava on omasta päästä, kynä mallinen hame osa, maha on tehty niin että takaa vyötärö kapenee normaalisti ja etukappaleeseen tulee kompensaatio pallosta. :P


Tällä viikolla sain sen verran aikaiseksi että sain haettua lisää kankaita ja sitä vaaleata alpakka lankaa niin että saan haalarin valmiiksi. Matkalla mukaan tarttui myös kantoliina josta olen jo hetken aikaa haaveillut. Kirpparilta olen aikaisemmin löytänyt kudotun pitkän liinan mutta halusin lisäksi trikoo liinan, sillä pidän sitä jotenkin paljon kätevämpänä ihan pienen kanssa. Päädyin sitten eräänlaiseen pikaliinaan jossa ns. ristisidonta koska se vaikutti entistäkin helpommalta käyttää. :)
Tälläinen siis löytyy mustana odottamassa että pääsee sairaala kassiin.





Tänään olikin vähän ahkerampi päivä. Sain vihdoinkin haalarin valmiiksi! Lankojen päättelyssä menikin useampi tunti sillä loppupeleissä niitä oli ihan mielettömästi. Koko pääntiehen tulevan halkion matkalta piti päätellä kaksi lankaa per kerros plus kaikki muu normaalimpi päättely. Samalla laitoin napit myös villakuoriin jotka tein aikaisemmin.
Lankana näissä on kaikissa huopaantuva alpakka kaksinkertaisena nelosen puikoilla neulottuna ja resorit kolmosen puikoilla. Kuorien ohjeena on käspaikan ohje muunneltuna http://www.kaspaikka.fi/neulonta/asusteita_vaatteita/vauva-villaiset-vaippahousut-II.html.
Haalarin ohje taas on ravelrystä löydetty http://www.ravelry.com/patterns/library/rhino-romper. Tätä olen sen verran muokannut että hihojen ja lahkeiden resoreita olen jalkanut ja tehnyt taitettavaksi että saa pienellä kädet ja jalat suojaan niin ettei sukkia tarvita. Sitten isommalle taas saa auki niin ettei pituus lopu niin nopeasti kesken.
Tässä hihat lähemmin, toinen kiinni kääräistynä ja toinen auki. Laheet on tehty samalla tavalla.





Kun lopulta sain kaiken tuon päätelyn valmiiksi pääsin vaippa ompelun kimppun. En saanut kuin yhden vaipan tehtyä alusta asti mutta sain lisäksi kahteen jo aiemmin tekemääni tarranauhat kun kankaita ostaessani muistin tälläkertaa nekin. :) Kaava on yhä sama omani kuin aikaisemmissakin tekeleissä.
Vasen ylhäällä on aikaisempi tekele nyt valmiina tarranauhojen kanssa. Se on bambu flanellia sisältä ja päältä puuvilla velouria ja tämä oli tavallinen sisävaippa.
Oikea ylhäällä on myskin aikaisempi tekele johon sain nyt tarranauhat ja muumi alpikaation kiinni. Tämäkin oli tavallinen sisävaippa, sisäpintana vanha luomu puuvilla frotee pyyhe ja päällisenä pellava vohvelikangas.
Alin on tämän yön uusi vaippa. Se on myöskin perinteinen sisävaippa, päällinen raitaista puuvilla velouria ja sisäpinta tumman sinistä puuvilla velouria. Imuina tässä on 2krs puuvilla velouria ja 2krs bambu collegea. Tarranauhoilla on tässä vaipassa reilusti eniten säätö varaa kun tuo pehmeytensä ansioista taipuu niin kätevästi että veikkaan tämän menevän hyvin alle 3 kiloiselle vaikka kaava onkin periaatteessa kolmesta kilosta ylöspäin.



Sitten vielä loppuun voisin lisätä tämän hetkisen kampaukseni. Victory rollsien kaveriksi on jälleen pääsyt takaraivolle tuleva rusetti. Tällä kertaa se on vaan huomattavasti sliipatumpi kuin viimeksi. Yhä juurikasvu tahtoo ikävästi pilkottaa mutta muuten olen ihan tyytyväinen.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti