perjantai 9. syyskuuta 2011

Voihan nöttönen!

Kokeilin tänään ekaa kertaa nöttösten kaavaa sillä ajattelin että on hyvä varata muutama alle kolme kiloisen vaippa jos tulokas on kovin pieni, niinkuin voisi pieninä syntyneiltä vanhemmilta olettaa. Tuo kaava osoittautuikin paljon oletettua hankalemmaksi. En sitten tiedä että johtuiko tuo siitä etten pitkään aikaan ole ommellut mitään kenenkään muun kuin itseni tekemillä kaavoilla tai siitä että kerkesin niin mukautua tuon toisen kaavan käyttöön.

Aluksi ongelma oli tulostin joka jostain syystä tulosti kaavan paljon isompana kuin mitä sen oli tarkoitus olla. Mies tuli kesken remontti hommien auttamaan niin että sain sen oikean kokoiseksi. Sitten tietysti meni hetki ihan vaan varmistellessa että miten nuo röyhelöt on järkevin tehdä kun en ole sellaisia aiemmin tehnyt. Kaksi vaippaa sain lopulta aikaiseksi mutten ole kumpaankaan järin tyytyväinen. Ensimmäinen tekeleeni oli joustavista kankaista ja kuminauhat meni jotenkin huonosti ja koko vaipasta tuli jotenkin toispuoleinen. Lisäksi siihen jäi ikävästi ryppy. Seuraavan päätin kokeilla joustamattomista kankaista josko niillä hahmottaisin kaavan paremmin. Vieläkin, vaikka sain kuminauhat tosi hyvin kiristettyä niin jalan tiestä jäi mielestäni turhan löysät, pitää vissiin ensi kerralla jatkaa kuminauhoja ohjetta pidemmälle. Enkä muutenkaan ollut ihan vakuuttunut tästä vaipasta. No huomenna tuoreilla silmillä kokeilen jälleen joustamattomista kankaista ensiksi josko saisin sellaisen aikaiseksi johon olen itse tyytyväinen niin sitten voisi ruveta niitä urakalla vääntämään.

Oikean puoleinen on päältä puuvilla flanellia ja sisus bambu flanellia. Imuina on 1krs puuvilla flanellia ja 3krs bambu flanellia.
Vasemmalla oleva on sisältä bambu collegea ja päältä puuvilla velouria. Imuina on 1krs velouria 1krs bambu collegea ja 1krs huippu imuista paksua vanhaa luomupuuvilla froteeta.

Kai näistä kummastakin ihan käyttökelpoisia tuli, ei vain aivan niin hyviä kuin toivoin... Kuvassa ne kylläkin näyttää ihan kohtalaisilta.

2 kommenttia: