perjantai 26. elokuuta 2011

Pinnasänky ja harmaita hiuksia

Eilen oli erittäin huono päivä enkä saanut oikeen mitään muuta aikaiseksi kun maattua sohvalla ja voitua pahoin. Mies käväisi lapsuuden kotikulmillaan hakemassa puutavaraa tuota remonttia varten ja siinä samalla löysi heidän varastosta, joka on oikea aarre aitta, vanhan pinnasängyn. Tarkempaa tietoa en ole vielä ainakaan siitä saanut että kenen vanha se on ja kuinka vanha mutta sellainen päästä vedettävä malli se on. Vedettävä malli on minun ymmärtääkseni kuitenkin vanhempi eikä esim. enää 80 luvun alussa käytetty joten siitä voisin veikata että se ei ole alunperin mieheni tai hänen veljen. Joten vaihtoehdoiksi jää hänen vanhempi serkkunsa joka on syntynyt 70 luvulla tai sittten miehen äiti siskoineen jolloin se olisi 50 luvulta.





Tänään tarkoitukseni oli hyvä ja saada paljon aikaiseksi, vihdoinkin se haalari valmiiksi, sitten ommella itselle mekko, kun menee hermo siihen että kaikki vaatteet alkaa olemaan vatsan kohdalta aika äärimmilleen pingotetttuja ja sitten muutama vaippa. Ja jos olisi jäänyt aikaa niin aloittaa hahtuva villisten teko. No päivä menikin pitkälle kyläillessä ja kun viimein pääsin aloittamaan niin ensin toinen haalarin resoreisssa käyttämäni vaalea lanka loppui kesken, joten se oli pakko jättää yhä keskeneräiseksi.

Sitten leikkasin mekon kappaleet ja menin ompelemaan. No kuinka ollakkaan ompelukone rupesi reistailemaan. Tikistä tuli vaan yhtä söheröä eikä muuksi muuttunut vaikka mitä kokeilin, ja kone juuri käväisi huollossa alle kuukausi sitten samaisen vian takia. No siihen jäi sitten niin vaippojen kuin mekonkin teko, eikä vain tämän päivän osalta vaan koko viikonlopun. No ehkä vielä huomenna virkein silmin katson sitä uudestaan josko se suostuisi edes vaippoja ompelemaan kun siinä on kuitenkin paksuja kerroksia kangasta. Muussa tapauksessa minulla on edessä harvinaisen epätuottoisa viikonloppu...

2 kommenttia:

  1. Tiedän varmasti...pinnis on 50-luvulta:) Meillä on samanlainen.

    VastaaPoista
  2. Kiitos tiedosta! :) Niin vähän epäilinkin mutta on kiva saada asialle varmistus.

    VastaaPoista