perjantai 2. joulukuuta 2011

Taaksepäin

No niin nyt on taas elämä normalisoitunut ja ehdin taas kirjoittamaankin. Elikkäs aloitetaan palaamalla hieman ajassa taaksepäin. 20.-23.11 olimme pitämässä miehen äidin kauppaa kun hän oli ulkomailla. Oli ihan hauskaa pissattaa tyttöä kaupassa! Hän oli minulla päivät liinassa ja kassalla imetin ja vein vessaan lavuaarille mikä kaupassa on. Kyllä meidän touhua jotkut asiakkaat ihmetteli mutta pääosin siellä oli niin hiljaista ettei monet nähneet meidän touhuja. Matkalla kahden tunnin ajo oli tytölle liikaa yrittää pidätellä mutta ei suostunut tekemään pissoja housuun. Tyttö huusi kuin syötävä niin että lopulta oli pakko vetää tiensivuun ja tyttö pihalle pissalle. Ei häntä tuntunut edes kylmä haittaavan, kuhan sai pissata! :D

Sen viikon torstaina eli 24. päivä meillä oli neuvola, siellä tytön mitat olivat 4680g ja 55,4cm pitkä. Oli myös ensimmäisen rokotteen aika. Olin luullut että rokotteet alkavat vasta 3kk neuvolassa niin en ollut ottanut niistä mitään selvää, emmekä ehtineet päättää että otetaanko niitä ja jos otetaan niin mitä. No sitten annoin laittaa tuon rotarokotteen kun neuvolantäti vakuutteli että se on hyvin siedetty eikä siinä ole sivuvaikutuksia, virhe! Tytöllä on siitä asti ollut maha vähän hankala, ollut kärttyinen ja pissatukset menneet ison harppauksen taaksepäin. Kahdesti on jopa kakkaa ollut vaipassa mitä ei ollut sattunut kuukauteen.

Tämän viikon maanantain ja tiistain välisenä yönä tyttö nukkui ilman vaippaa, tai ihan alasti oikeastaan, kun mies vahingossa lämmitti talon niin kuumaksi ettei kyennyt vaatteita pitämään. No minä sitten kosteussuojasin hänen sänkynsä ja laitoin imukankaan päälle, että sänky pysyy kuivana vaikka vahinko sattuisikin.  No kun nostin tytön ensimmäiselle syötölle oli sänky kuiva mutta tytöllä niin kova nälkä että piti syödä ennenkuin voitiin käydä pissalla. Tyttö päätti kesken syönnin että on niin kuva hätä ettei jaksa odottaa että saa syötyä ja pissasi minun syliin. Tietystikään en ollut älynnyt ottaa mitään harsoa tai vastaavaa alle vaan siinä se pissa valui minun jalkoja pitkin suoraan meidän sänkyyn! Eikä tietenkään ollut kyseessä mikään pieni pissa vaan aivan valtava! No eihän siinä muu auttanut kun antaa tytön syödä loppuun ja pestä sen jälkeen tyttö, itsensä ja sänky. Mies joutui sohvalle evakkoon ja käänsin märän petarin niinpäin että sain nukkua miehen kuivalla puolella.

Viime sunnuntaina oli tytön kaste. Sitä varten päätin tehdä villasukkikset, mekon ja vaipan tytölle ja itselleni imetys pikkumustan. No tuon kaupalla olon takia kaikki jäi viime tippaan. Perjantaina meidän piti palata kaupalle pitämään sitä vielä siksi päiväksi, no otin sinne ompelukoneen ja villakankaan mukaan. Tein nopeasti villahousujen kaavat ja ompelin ne. Kaavasta tuli muuten hyvä mutta haara vahvikettä pitää hieman leventää ja koko malliin lisätä ylös taitosvara isommalle kuminauhalle. Koska kangas oli tosiaankin sellaista sukkahousumaista reikäneulosta tein keskiosan nelinkertaisena ja muuten kaksinkertaisena. Nyt on tullut todettua että keskikohta pitää ihan hyvin mutta jos pissa lirahtaa reunoille pito katoaa, eli olisi pitänyt tehdä kolminkertaisena kai. Täytyy vielä varmistaa asia kokeilemalla niitä yöllä.










Sitten lauantaille jäikin oikea turboilu päivä. Ensin tein tytön mekon sitten omani ja viimeiseksi vaipan koska vanhallakin olisi pärjännyt jos en olisi saanut sitä valmiiksi. Mekon kaavan tein jälleen omasta päästäni, mutta hihoihin käytin suurenkäsityön paidan hihojen kaavaa kun en ole hyvä niitä päästäni tekemään.

Kankaana on kestovaippakaupan velour ja nauha on koskikeskuksessa olevasta ompelutarvike liikkeestä jonka nimeä en muista. Olkapäällä on kiinnikkeenä matta pinkki kam-neppi.





Sitten tein itselleni sen imetyspikkumustan mutta siitä myöhemmin lisää kuhan saan sen kuvattua niin että näkyy kunnolla. Vaippaan päästyäni päätin kaavottaa uuden sivunepillisen mallin. No sitten kun vihdoin pääsin ompelemaan sitä niin olin jo niin väsynyt ettei siitä tullut hyvää. Kangas vähän kinnaa joka suuntaan ja vyötärö jäi löysäksi ja ommel on edestä vähän epätasainen mutta päällä ihan ok. Kaava on muuten hyvä mutta aavitus korkea edestä ja tälläisena vähä imuisena versiona inan leveä haaroista. Tällä kaavalla pitää tehdä uusia vähän huolellisemmin tehtyjä koska malli on loistava pienen hienosäädön jälkeen!

imuina tässä on 2krs bambu collegea, päällä puuvillavelour ja alla puuvilla joustofrotee.


Hyvin onnistui imetys pikkumustassa

Sai tyttö kasteen

pääsi kummitädin syliin. Kastemekko on mummini aikoinaan minulle virkkaama.

ja poseerattiin koko perheen voimin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti