tiistai 24. tammikuuta 2012

4 kk, 2 vaippaa

Tyttö täytti eilen neljä kuukautta. Sen kunniaksi rupesin miettimään millä kaikilla tavoilla hän on muuttunut syntymästään. Toki perus asiat, jaksaa olla hereillä enempi, on isompi ja osaa uusia asioita mutta entäs mikä on muuttunut olemuksessa ja tavoissa. Tyttö menee nykyään aikaisemmin nukkumaan, ihan pienenä se oli 12 ja yhden välissä nyt on on 10 ja 11 väliin. ja ennen hän heräsi enemmän sattuman varaisesti 10 ja yhden väliin nyt hän herää menlko tarkasti 10.30. Enää hänellä ei ole taika varpaita. Kun hän oli vastasyntynyt aina noin kahden kuukauden ikäiseksi hänet sai rauhoittumaan kun otti varpaista kiinni ja piti niistä tiukasti, nykyään tämä ei todellakaan toimi. Ennen hän aina nukahti samointein kun lähdettiin lenkille nykyään hän on useimmin koko lenkin hereillä ja katselee tyytyväisenä maisemia. Muuta en nyt keksi muuttuneeksi. Hän on yhä hyvin tyytyväinen ja iloinen vauva joka ei turhia itke ja ei häiriinny melusta ja nukahtaa kun väsyttää oltiin reissussa tai kotona.

Lenkillä tyttö on minulla aina liinassa, samoin jos lähdetään johonkin niin että tulee enempi kantamista, onneksi emme ostaneet kalliita vaunuja sillä niitä on käytetty vain muutaman kerran. Hän on aina ollut innokas katselemaan liinassa ympärilleen ja erityisesti ylöspäin. Ihan pienenstä asti hän on punkenut itsensä selkä mutkalle roikkumaan pää kohti taivasta mikä aiheuttaa kanssa ihmisissa kauhisteluja, miten tuo äiti roikottaa tuota lapsen päätä. Jos nostat pään ja lapsen väkisin suoraan hän punkee itsensä samointein takaisin. pienempänä yritin aina pitää liinaa niin että tuki silti niskaa ettei liikaa rasitu mutta nykyään en edes yritä, välillä vaan nostan tytön suorempaan. Tämä tietysti tekee sen ettei meillä liinailu ole niin ergonomista, ellei tyttö nuku kun mitä yleensä puhutaan. No eilen sitten kyllästyin takkuamiseen kun lähiaikoina tyttö on pyrkinyt niin mutkalle että näkisii ylösalaisin eteenpäin, joten siirsin tytön kasvot menosuuntaan. Voi että mikä autuus! tyttö oli tosi tyytyväinen ja kantaminen keveni. Päätin että jatkossa kannan välillä myös niinpäin.

minun keulakuva



Nyt sitten kuvasin nuo uusimmat ompelukset päivän valossa niin näkee ne herkulliset värit.

Tässä tuo yövaippa ilman extra imuja.

Tässä täydessä yö lastauksessa eli niin että imuja on yhteensä 15krs, joista 7 on hamppua. Meillä ei tietenkään käytetä näin imista yövaippaa, vaan tämä on normi vauvalle tarkoitettu.

Tässä takaa sama. Yö täytteillä tämä on meillä kakkos säädöillä kun normaalisti pienemmät säädöt menee.

Tässä nuo herkullisen väriset tencel puolipotkarit.




Tarkistaakseni että teinkö minä jossain jonkun virheen vai miksi tuosta sisävaipasta tuli samalla kaavalla tehtynä yövaippa, tein kaksi vaippaa samaan aikaan, joka välissä tarkistaen että kaikki on millilleen samalla lailla. Toisen vaipoista on taskuvaippa ja toinen sisävaippa. Nyt niiden valmistuttua voin todeta että en tehnyt virhettä, kyllä se nyt vaan on niin että tuolla kaavalla tulee joko taskuvaippoja tai yösisävaippoja, tavallisille sisävaipolle on tehtävä oma pienempi kaava.

Tässä molemmat vaipat isoimmilla säädöillä. Kuten näkyy tuo sisävaippa on hieman korkeampi ja reilusti leveämpi, myös haaroista mikä ei kuvassa varsinaisesti näy. Jäipä kuvaamiseen tyhmästi tuo sisävaipan täyttöaukko repsottamaan niin että tukikangas paistaa. Sisäpinta on molemmissa coolmax, ulkopinta velour ja pul ja sisävaipassa tukikankaana hamppufleece ja 2krs hamppua kiinteää imua.


Vessa hommat on mennyt taas ihan hyvin. Öisin olen ollut niin väsynyt samoin lapsi ettei ole paljoa vaippaa vaihdeltu tai pissalla käyty. Potalla tyttö käy hienosti pissalla mutta kakat tekee yhä lavuaariin, toki reissussa ja muutenkin jos viedään lavuaarille potan sijasta niin tekee myös sinne. Eilenkin olimme koko pitkän päivän reisussa ja vain yksi vaippa kastui matkalla.

Hampaita nyt odotellaan kovasti. Tyttö on jo hetken kuolannut ja vähän väliä ikenent kutiaa mutta eilen tuo kuolan määrä tuplaantui ja kävi kovin levottomaksi ja kokoajan mälvää ikeniä. Takana oikealla näkyy oikein selkeä kohouma jo muutenkin koholla olevissa ikenissä ja hammas paistaa selvästi ikenen läpi.

Pururenkaasta pidetään tiukasti kiinni

isin kanssa katotaan peliä ja rapsutetaan hampaita




Meidän tyttö on ihan selkeästi isin tyttö. Isi saa paljon enempi hymyjä ja jopa kikatusta. Saas nähdä jatkuuko tuo isin tyttönä olo isoksi asti.



isi ja tytö näyttää miten se dirty dancing nosto tehdään

Nalle

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti