tiistai 31. tammikuuta 2012

Mustaa neuletta

Pakkanen jatkuu niin rajuna että tänään sitten pistin saumurin laulamaan ja tein tytölle sen kommando pipon. Hetken aikaa sitten ostin mustaa villaneuletta, tarkoitukseni oli tehdä siitä itselleni paita, en vaan ole saanut aikaiseksi, nyt siitä tuli tuo pipo. Vähän mallasin valmiista kypärämyssystä ja sitten muotoilin suoraan kankaalle. Ihan ok tuosta tuli, otsaa ei tosin suojaa kovin hyvin, mutteihan sen niin väliäkään kun silkkimyssyhän siellä on aina alla. Loppuen lopuksi on varmaan ihan kiva ettei musta jää ainoaksi kasvoja reunustavaksi väriksi.

Tyttö ei aluksi oikeen tykännyt piposta mutta hetken sitä pidettyään totesi ettei se tule silmille niin se on ihan ok. Yläreuna kihartuu hassusti, katsotaan jaksanko muokata hieman niin että menisi nätimmin kun kuitenkin asiansa ajaa noinkin.

Se hyvä puoli tässä on että neulos on niin ohutta että olisi voinut tehdä mallin vaikka niin että nenäkin olisi peitetty, silti happi kulkisi hyvin.



Tuosta innostuneena ja kun kerran saumurissa oli jo mustat langat valmiiksi niin tässä tytön nukkuessa päikkäreitä tein hänelle samasta neuleesta vielä tunikankin. Vähän tarkistelin kokoa muista paidoista ja kuosittelin suoraan kankaalle, kaavoja en taaskaan jaksanut tehdä. Koska neulos on niin ohutta ettei siinä mitkään nepit pysyisi niin päätin tehdä siihen kimono pääntien. Mustaa kanttinauhaakin löytyi sopivasti. :) Tämä onnistui huomattavasti paremmin kui tuo pipo, tässä ei varsinaisesti ole mitään huomauttamisen aihetta. Tein hihat sen verran pitkiksi että nyt kun se toimii tunikana niin hihat kuuluu kääntää ja sitten myöhemmin menee paitana, ainakin kokoon 74cm asti.







Tänäänkin nuo hampaat ovat vaivanneet. Tytöllä on hyvin lyhyt pinna niiden takia, jos pissalle ei pääse juuri sillä sekunnilla kun haluaa niin pissaa vaippaan. Onneksi toistaiseksi on ollut suurinpiirtein hyvän tuulinen kuitenkin. Hän on myöskin nukkunut nyt varsin pitkät päikkärit, joten toivotaan että yökin menee hyvin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti