perjantai 13. tammikuuta 2012

Kohti parempaa

Tänään oli neuvola ja kylläpä se tyttö olikin taas kasvanut! Nyt hän on 59,5cm pitkä ja painaa 5780g, eli reilu puoli kiloa enemmän kun kaksi viikkoa sitten! Ihmekkös tässä on ollut vähän huonosti nukuttuja öitä... Nyt sitten tuli vastaan myös se kun piti oikeasti päättää otetaanko niitä rokotteita vai ei. Emme ottaneet, jäykkäkouristuksen saa sitten kun on sen ikäinen että sitä tarvitsee, nyt ei mitään.

Vessa hommat meni muutaman päivän varsin huonosti. Kävi useaan kertaan niin että tyttöä vietiin turhaan vessaan ja sitten olikin taas pissat vaipassa. Eilen oli kuitenkin jo parempi päivä, samoin tänään. Tänäänkin tosin meni kolme vaippaa, yksi kun tultiin kaupan kautta neuvolasta kotiin eikä lähtiessä neuvolasta muistettu käydä, toinen kun en hakenut tarpeeksi nopeasti päikkäreiltä ja siihen heti perään seuraava kastui syönnin jälkeen. Se tosin ei ollut enää kiinni kun kastui vaan tyttö oli jo hoitopöydällä vaippa auki mutta olin liian hidas viemään. Toisaalta kolme vaippaa päivän aikana on oikeasti tosi vähän kolme ja puoli kuiselle.

Tänään tyttö oppi kääntymään selältä mahalleen. Hoitopöydällä on jo jonkin aikaa kääntynyt selältä kyljelle juttelemaan verhon kanssa mutta nyt sohvalla hän kääntyi useampaan kertaan ihan koko matkan mahalleen.

Minulla on yhä kova yskä, joka ei tunnu helpottavan mutten ole niin poikki kun vielä alkuviikosta. Tosin siihen saattaa vaikuttaa sekin että viime yön tyttö nukkui taas vanhaan malliin, eli heräsi vain kahdesti. On se kumma kuinka paljon helpompi on jaksaa kunnon yö unilla.

Nyt olen vihdoinkin päässyt testaamaan uutta saumuriani, se on aivan ihana! Vähän vielä vaatii totuttelua että saa tikistä oikeasti ammattimaista, nyt on vielä vähän sellaista koti tekoista heittoa ompeleessa. Ihmekkös tuo sinänsä, olen viimeksi koulussa ommellut saumurilla ja sieläkin varsin vähän, kun jäi nuo pukuompelijan paperit puolitiehen. Tänään sain muokatun yhdenkoon vaipan ekan testin valmiiksi. Aluksi pelästyin kun en mielestäni kaavaa paljoakaan muualta muokannut kuin haaroista leveämmäksi että miten siitä tuli niin kauheasti suurempi kuin tuo edellinen...


Mutta syykin selvisi kun laitoin tuon tytölle päälle, tuo muokkaus oli siirtänyt reisi kumpparit loppumaan suhteessa aikaisemmin, joten se minkä luulin olevan s säädöt olikin m. No loppu tulos on ihan hyvä mutta en ole varma olisiko tuo edellinen vähän leveämmällä haaralla sittenkin parempi. Täytyy kokeilla vielä kertaalleen leventää tuota kaavaa, nyt niin että muualle ei tule muutoksia ja verrata noita kahta että kumpi on parempi, sitten saan vihdoinkin testaajillekkin vaipat kokeiluun. Pahoittelen kuvien laatua, jouduin kännykällä kuvaamaan.

Tässä tuo vaippa niillä isommilla korkeus säädöillä tytön päällä



vieläkin näyttäisi olevan ihan semi sirosti istuva malli, vaikka tämä paljon leveämpi onkin.

Nyt ei tosiaan kokoero ole enää niin merkittävä kun laitoin yhden korkeussäädön lisää, kuvassa molemmat pienimmillään.

Tuo eka on selkeästi enempi pikkari mallinen ja siksi jotenkin parempi oman silmään mutta liian kapeahan tuo on. En sitten tiedä että näyttäisikö yhtään sen paremmalta jos yritän muokata uudestaan. Sitäpaitsi tässä jälkimmäisessä on se etu että isoimmillaan on selkeästi isompi kun tuo edellinen. Täytyy käydä mallailemassa isompien lasten päälle niin tietää enemmän.

Ainakin isossa koossa tämä on yhä hyvin pikkarimainen...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti