sunnuntai 8. tammikuuta 2012

Kipeilyä

Oli tosiaan tarkoitus heti joulun jälkeen palata asiaan mutta joulupäivänä sairastui lapsi ja siitä kahden päivän päästä minä. En muista koska viimeksi olisin ihan näin kipeä ollut pelkästä flunssasta. Tyttö pääsi vähällä, hänellä oli vain yhden päivän kuume ja sitten on siitä asti ollut räkäinen, ekan viikon enempi nyt vähempi. Minä taas puolestani olin myöskin vain päivän kuumeessa mutta siitä asti on ollut poski- ja otsa ontelot tulehtuneet, lopulta myös vasen korvakin. Viikon olin niin kipeä etten edes ulkona käynyt ja nytkin sen verran kipeä etten ole jaksanut vielä tehdä mitään lapsen hoidon lisäksi. Harmittaa kun en ole vieläkään päässyt testaamaan uutta saumuriani!

No mutta se joulu... Aaton aattona tyttö oli niin innoissaan kaikesta mitä tapahtui, isovanhemmat tuli kylään, haettiin ja koristeltiin kuusi ja touhuttiin muutenvaan koko päivä, ettei malttanut nukkua kuin pari pientä välikuolemaa koko päivän aikana. Erityisesti kuusen koristelu oli ihan huippua!  Tytö viuhtoi minkä kerkisi tätinsä sylisssä ja kovasti selitti. Mitään niin hienoa hän ei ollut nähnytkään ennen! Päivän aikana ihailtiin myös tuota uuden vaipan pul kuosia joka löytyy pari päivitystä takasinpäin. Ja minulle valkeni että tytön lempi väri on punainen, sillä lempi asiat ovat punaisia: paras kaveri keittiön verho, pulin leppäkerttu, punainen fleecen pala ja niin edelleen.

Tädin sylissä ihmetellään kuusta


Kuusi koko komeudessaan





Aattona syömään tuli vielä miehen äiti ja veli meidän poppoon lisäksi. Muuten päivä meni ihan hienosti mutta tyttö oli vähän kärttyinen välillä kun oli niin kova väsy edellisen päivän jäljiltä ja sen takia myöskin vaippoja meni useampi päivän aikana. Ylipäänsä nykyään selvitään yhdellä vaipalla koko päivä jos kaikki on hyvin mutta heti kun tyttö käy väsyneeksi ja kiukkuiseksi tai minä olen liian kipeä niin sitten vaippoja rupeaa menemään reilusti.



Lahjojen jaon ohi tyttö nukkui autuaasti. Hän sai meiltä kaksi vaippaa, toinen tuhinatuvan yhdenkoon tasku orava pulilla ja toinen ooga booga kuvioinen cuddlebuns all in one yhdenkoon vaippa. Muita lahjoja oli villainen lakki ja takki, balleriina paita, lammas pehmolelu, purulelu, sukat, heijastin liinaan, hoitolaukun nimikyltti, bambulusikka, hello kitty helistin ja body. Etukäteis lahjana tyttö sai tonttu asun hattuineen päivineen.

 Kuumakin tuli
Joulu on rankkaa kun on kovin pieni




Aattona mies tuki tyttöä kainaloista niin että tyttö seisoi ja ensimmäistä kertaa otti myös askelia! Nyt hän jokapäivä innoissaan harjoittelee kävelyä ja se onkin uusi lempi puuha.



Ai niin ja nyt vihdoinkin sain tuon imetyspikkumustan kuvattua kunnolla minkä tein alunperin lapsen ristiäisiin.








Joulun kunniaksi sain myös ensimmäiset kynnet aikaiseksi sitten raskauden. Geeli alla, päällä punainen lakkaus, Betty Boop siirtokuva ja kultaista hilettä ja pääligeeli.

Kuvan otto hetkellä kynnet jo viikon ikäiset että pientä kasvurajaa näkyy... valo myös tekee jonkun ihme tepposen ja tuossa pinnassa näyttäisi olevan joku kulma mitä siinä ei ole, pitäisi aina päästä luonnon valoon kuvaamaan niin ei tulisi vääristymiä.



Siinä se sitten olikin, aaton jälkeen alkoi sairastelu ja elämä käytännössä pysähtyi. Uusi saumurikin odottaa yhä laatikossaan, toivon mukaan huomenna on jo voimia ommellakkin. Ai niin käytiinhän me välipäivinä 3kk neuvolassa. Tyttö painoi 5320g ja oli 58,8cm pitkä.

Vessa hommat menee vaihtelevalla menestyksellä, välillä erinomaisesti mutta sitten kun tyttö käy yliväsyneeksi tai minun vointi menee oikein huonoksi niin kommunikaatio lakkaa pelaamasta ja pyykkiä tulee enempi, saattaa mennä 3-5 vaippaa illassa. Ostimme pari päivää sitten potan ja siihen eilen saatiin eka pissa. Ihan tyttö ei ole vielä varma siitä että onko siihen mukava tehdä hätiä mutta jahka minä tästä piristyn niin aletaan siihenkin tarkemmin tutustumaan.

Alkuviikosta tytöllä oli joku ruuan tankkaus kausi, muutaman päivän hän söi ihan jatkuvasti, yölläkin vain yksi pitempi pätkä (4h) ja loput puolentoista tunnin pätkisssä. Silloin oppi todella arvostamaan sitä että tyttö on normaalisti nukkunutjopa 7,5h pätkiä. Nyt on tahti rauhoittunut mutta vieläkin erilainen kuin ennen. Ennen tyttö nukkui ensimmäiseksi pisimmän pätkän eli 6-7,5h ja sitten lopun yöstä, hän meni nukkumaan yhdentoista ja kahdentoista väliin ja heräsi kahdentoista ja yhden väliin. Nyt hän on mennyt nukkumaan noin yhdentoista maisssa, herää ensimmäisen kerran 1,30-2,30 ja silloin vain syö, ei koskaan herää niin paljoa että tajuaisi haluta pissalle ja sitten seuraavan kerran noin puoli viisi, jolloin hän syö ja käy pissalla. Sen jälkeenkin hän herää vielä 8-9 aikaan syömään ja pissalle ja lopullisesti noin puoli kaksitoista. Päivän aikana hän on nukkunut aamupäivästä yhden pienen tirsan sitten myöhemmin yhden pitkän päikkärin ja sitten illalla pieniä tirsoja silloin tällöin. Tänään tuo pitkä päikkäri venyi kovin myöhään eli unta tuli päivän aikana paljon vähemmän kuin on normaalisti tullut joten toivon että tyttö olisi vaihtamassa rytmiä takaisin vanhaan, mutta tuo jää nähtäväksi.



Loppuun vielä muutama jouluinen vaippa kuva...



 porsaita äidin oomme kaikki!
 ja tuli otettua pari liikaa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti