keskiviikko 29. helmikuuta 2012

5 kuukautta

Viiden kuukauden kunniaksi tytöllä oli silloin 23 päivä ensimmäistä kertaa koko yön kuiva vaippa! Aamulla sain laittaa yövaipan takaisin laatikkoon. :) Sen jälkeen on tasaisesti mennyt niin että yön eka vaippa on kastunut sen jälkeen on pysynyt kuivana. Päivälläkin on sujunut ihan hyvin, tosin lauantai illalla tytöllä nousi korkea kuume joka on hieman haitannut. Tänään varsinkin (kuume oli jo maanantain ja tiistain poissa nyt tuli takaisin) kun tyttö on meinannut kuivua koko päivän vaikka onkin syönyt hyvin. Hän on pissannut todella vähän koko päivän aikana ja kun sitä on saanut niin paljon odotella ja muutenkin on ollut kuume kärttyinen niin on ollut vähän kerkeämis/tulkitsemis ongelmia.

Tuli pitkästä aikaa autossa kuvattua tyttöä ja siinä sitä vasta huomaakin kuinka paljon hän on kasvanut kun laittaa viereen kuvan hänestä kun tultiin sairaalasta kotiin.





Viime kirjoituksessa olin laittanut tunnisteisiin vauvauinnin mutta unohtanut kirjoittaa siitä. Viime viikon keskiviikkona pääsimme kokeilemaan vauvauintia. Ensin tyttö oli vähän peloissaan kun allas oli niin paljon isompi kuin hänen oma kohtuamme mutta hetken päästä hän jo rentoutui ja sitten olikin ihan super kivaa! Se on selvästi hänen laji tuo uiminen.. Kokeilimme pystyasennosaa oloa mahallaan uiskentelua, jossa hän kovasti polskutteli ja selällään käväistiin. Vettäkin kaadettiin naamalle kannusta ihan reippaasti eikä sekään pelottanut. Toivottavasti pian pääsemme johonkin vaki ryhmään niin päästään harjoittelemaan sukeltamista.


Neuvolassa kävimme maanantaina ja tyttö oli taas ihan kivasti kasvanut. Vähän oli paino tippunut suhteessa pituuteen mutta siihen varmaan tämä tautikin vaikuttaa osansa. Painoa oli 6520g ja pituutta 62,5cm. Meidän vaki neuvolan täti oli lomalla ja sijainen oli kyllä ihan mukava, tosin kovasti ehdotteli josko soseita alettaisiin kokeilla, niin että yhtä makua yhden viikon ja sitten uuteen. En sitten hänelle jaksanut alkaa selittämään mitään siitä että meillä ajateltiin aloittaa sormiruokaillen, niin että tyttö omatahtisesti saa aloittaa kiinteiden syönnin kun siltä tuntuu sitä ennen saa tutustua ja leikiä ruualla, selvittä mitä se oikein on. Ajattelin myös noudattaa WHO.n ohjeita syömisen suhteen, en suomen, eli kaikkia makuja vaan ilman mitään maitojen tai pähkinöiden tai muiden välttelyitä ellei allergioita ilmene. Toki ensimmäisillä syömis kerroilla laitan vain yhtä asiaa kerralla eteen mutta sitten kun alkaa ruokaa suuhunkin asti menemää niin laitan pikkuhiljaa enemmän vaihtoehtoja, kaikkea mitä muillakin on. Ainut mitä oikeasti vältämme on suola.

Uuden vaippaihanuuden sain tehtyä. Tämä on yhdenkoon sisätasku. Taas jälleen kerran vaippa joka pitää kuvata päivänvalossa että värit pääsevät oikeuksiinsa. Kaava on hieman kapeampi kuin taskuvaipan, sellainen siro päivävaippa malliltaan. Sen olen nyt todennut että yksi rivi neppejä täytyy laittaa lisää että istuu varmasti pienimmillekkin käyttäjille. Tähän mokasin sen verran että takakumppari jäi liian lyhyelle alueelle vaippaan eli vyötärö on vähän lerppa mutta onneksi tämä oli meille muutenkin yökäyttöön menossa niin imua on hieman enemmän niin ei tuo haittaa (taitto imu niin että on 8krs bambua imuna).

Tässä 8krs bambutaiton kanssa kuvattuna pienimmillä säädöillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti