maanantai 20. helmikuuta 2012

Laskemispäivä

Eilen kun oli laskianen niin meidän neiti oli ymmärtänyt sen päivän vähän väärin, hän luuli että laskiainen tarkoitti alleen laskemispäivää.. :D Eilen meni ihan järjettömästi vaippoja, vaikka illalla viimeiseksi olin pistänyt pyykit pesuun niin jouduin kesken päivän pesemään vaippoja uudestaan. Niitä vaippoja pitäisi oikeasti saada tehtyä.. samoin villiksiä, enää kahdet mahtuu jalkaan ja niistäkin toiset on tosi matalat ja toisista on pitänyt avata jalantiet ja pitää housuina potkareiden sijaan. Yövaippoja ei ole nyt enää mennyt kovinkaan monta, useana yönä ollaan päästy aamuun asti kuivalla vaipalla niin että vasta joko viimeisellä syötöllä tai jo päivään herättyä kastuu. Päivät ovat tosiaan olleet puolestaan huomattavasti huonompia, vaippoja tuntuu menevän paljon enemmän kuin ennen. Tämä päivä tosin on poikkeus, vielä ei ole yksikään vaippa kastunut, saa nähdä muuttuisiko nyt taas parempaan suuntaan.

Niitä kahta vaippaa jotka olen tehnyt lupasin esitellä... Ensimmäinen on puuvillakankaasta m koon harkan kaavalla tehty. Kaavaa täytyy hieman muokata, lähinnä lisää tilaa vyötärölle ja tämän tein nepillisenä vaikka kaavan tein housumalliseksi. Ihan pelkkä sisätasku ilaman kiinrteää imua tällä kertaa.

 Kousikankaana puuvilla ja sisäkankaana velour.


Tykkään siitä tässä mallissa että istuu hyvin pikkarimallisesti, korkeilla reisi aukoilla.



Sitten toinen vaippa jonka sain valmiiksi on pul tasku, niillä herkullisilla väreillä minkä tein testivaipaksi. Kaava tosin ei ole sama vaan se kapeampi yhdenkoon. Seuraavan teen kyllä sillä paremmalla kaavalla, se istuu paremmin.

Jälleen kerran pahoittelen kuvien huonoa laatua, kamerasta on akku loppu ja laturi ylhäällä varastossa.



Kahta muutakin vaippaa tein mutta niihin kumpaankin tuli ongelma jonka takia joudun purkamaan ja ne jäävät siis hetkeksi odottamaan purku inspiraatiota. Toiseen tuli ihan oma hölmö ajattelu virhe toiseen en tiedä mitä tapahtui mutta en saanut reisien joustokantteja kiristymään takaisin ompelun jälkeen. Vaikka miten asiaa yritän pähkäillä en ymmärrä mikä meni pieleen. Ei kai auta kuin luovuttaa hetkeksi, tehdä uusi vaippa ja katsoa sitten hommaa uudestaan. Nyt kun tyttö on päikkäreillä niin voisi mennäkkin tästä tekemään... Sen verran harvinaista herkkua nämä päikkärit on nyt ollut. (tyttö on lähes joka päivä viikon ajan jättänyt päikkärit nukkumatta ja ottanut vaan pari lyhyttä välikuolemaa päivän aikana)

Sen verran pitää vielä mainita että kahdessa ihanassa blogissa löytyy arvonta! Maiskun käsistä http://maiskulainen.blogspot.com/2012/02/nimen-vaihto-ja-arvonta.html arpoo kolmiohuivin, siellä on muuten ihania lasten vaatteita aina.

Toinen blogi missä niin ikään kolmiohuivi palkintonaon Kahvia, lankaa ja puikot http://kahvilankapuikot.blogspot.com/2012/02/arvonta-13-000-kavijan-kunniaksi.html siinä on osallistumis aikaa enää tämä päivä joten pitäkää kiirettä! Siellä on muutenkin aivan ihania neuleita, kaikkia niitä ihanuuksia mihin itsellä ei ikinä riittäisi hermo...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti