lauantai 18. helmikuuta 2012

Tasaista harmaata

Mitään edistystä noissa tytön hampaissa ei näy. Kovasti ikenet kutisee ja on muhkuroita täynnä, ei vaan tule läpi. Nyt ne vaivaavat niin ettei tyttö ole enää yrittänyt edes ryömiä. Onneksi sentään yhä tyttö nukkuu yönsä hyvin. Tällä viikolla yöt ovatkin sujuneet erinomaisesti vaippojenkin suhteen. Parina yönä on selvitty niin että vain yhdet pissat on koko yönä tullut vaippaan. Päivät sitten vähän vaihtelevammalla menestyksellä... Silloin kun hampaat suututtaa on vaikea tunnistaa vessaan pyyntöjä sieltä kitinän seasta.

Jos hampaiden suhteen ollaan hankalassa vaiheessa, niin ollaan myös liikkumisen suhteen. Mielenkiinto ei enää riitä siihen että ollaan vain paikoillaan ja katsellaan samoja kohtia tai leikitään samoilla leluilla mutta taidot ei vielä riitä siihen että liikuttaisiin niin että maisemat paljon vaihtuisi. Tällä hetkellä paras juttu on kävelyt, tai muu sylissä olo kun syli liikkuu paikasta toiseen. Muutenhan tuo olisi ihan kivaa, tietysti kesällä vielä kivempi mutta minun selkä alkaa olla niin huonossa kunnossa että jopa liinailu ja ihan ilman lasta kävely alkaa olla hieman epämukavaa. Onneksi ensi viikolla pääsee osteopaatille niin toivoa on että helpottaisi.

Tällä viikolla keskiviikkona kävimme ekaa kertaa vauvauinnissa. Me olemme olleet jonossa tytön syntymästä asti ja yhä olemme, nyt pääsimme peruutuksien takia kokeilemaan. Se oli ihan selvästi tytön juttu! Vähän aluksi hirvitti kun oli niin paljon isompi kylpy kuin oma kohtuamme ja vesi hiukan viileää mutta sen jälkeen hän oli aivan innoissaan. Kovasti ui kun uima asennossa kannateltiin eikä ollut moksiskaan kun kaadettiin kannulla vettä naamalle. Toivottavasti pian pääsemme mukaan ihan kokoaikaisesti johonkin ryhmään niin päästään sukeltelemaan!

Olen kokoajan ollut vähän kahta mieltä perhepedistä, toisaalta tiedän ettei ihminen halua nukkua yksin toisaalta en halua että meidän sänky on se paikka missä tyttö isompana nukkuu, makuuhuone kun on vähän kummiskin aikuisten paikka. Nyt olen tullut siihen tulokseen että meille toustaiseksi paras ratkaisu on että tyttö alouttaa yönsä omassa sängyssä ja ensimmäisen syötön jälkeen siirtyy minun viereen. Näin hän nukkuu kaikkein levollisimmin ja pisimmät pätkät. Ensimmäinen pätkä on pitkä jokatapauksessa mutta sen jälkeen yö käy helposti hieman levottomaksi ja jos hän herää kunnolka vessassa käydessä on uudelkeen nukahtaminen välillä omaan sänkyyn haasteellista. Jatkoa en tiedä mutta se on ainakin selvää tällä huonekalu järjestyksellä meidän makkariin ei pinnasänky mahdu ja kun neiti oppii nousemaan tukea vasten on viimeistään siirryttävä pois kehdosta.

Pari vaippaa olen saanut aikaiseksi mutta niistä lisää myöhemmin, sillä nyt päivitän tätä puhelimella eikä tämä anna lisätä kuvia...

1 kommentti:

  1. Meillähän on ollut jo tosi pitkän aikaa sama periaate tuon nukkumisen kanssa. Lapsi nukutetaan omaan sänkyyn ja sillä siisti. Tulee sitten yöllä meidän väliin nukkumaan kun tulee. Kyllä se varmasti joskus alkaa nukkumaan yöt läpeensä omassa sängyssään, kun niin käy nytkin joskus. Kyllä se viimestää teini-iässä alkaa nukkumaan omassa sängyssään koko yön ;D

    VastaaPoista