maanantai 3. lokakuuta 2011

Antibioottia ja vatsan väänteitä

Viikonloppuna vessahätäviestintä alkoi sujumaan varsin hyvin ja eilen saimme kahdella keralla molemmat hädät lavuaariin vaipan sijasta. Vaipan vaihdamme ruokailun yhteydessä ja toisella kerralla meni niin hyvin että saimme hädät tehtyä lavuaariin niin että seuraavalla syötöllä vaipassa ei ollut kuin pienet pissat.

Tänään jouduin käymään uudestaan synnytyssairaalassa ja minulla todettiin niin sanottu lapsivuode kuume, eli kohtutulehdus, sen lisäksi toinen tikeistä oli repeytynyt irti kokonaan. Sain antibiootit ja panadolia ja minua varoiteltiin että toinen antibiooteista on sellainen että se saa maidon maun muuttumaan niin että herkästi käy niin ettei vauva suostu sitä juomaan. Jos näin käy niin joudun pumppaamaan maidon hukkaan siihen asti että antibiootti loppuu ettei maidon tulo heikkene. Suurin ongelma tässä on se että minulla on vain Aventin isis pumppu joka on käsikäyttöinen. Monet ovat tätä pumppua kehuneen mutta minulle tämä pumppu on ollut ongelmallinen. Minun on erittäin vaikea saada pumppua ilmatiiviiksi niin että saisin imun aikaiseksi. Sitten jos onnistun saamaan imun niin seuraava ongelma on etten saa sillä maitoa kunnolla ulos.

No toistaiseksi maito on kelvannut mutta eihän siitä ole kuin muutama tunti kun otin ensimmäisen. Yhden ongelman ne kuitenkin ovat aiheuttaneet, nimittäin vatsan väänteet. Vauvalla meni vatsa sekaisin. Ensimmäisen imetyksen jälkeen kaikki vaikutti olevan kunnossa, tosin se oli melkein heti sen jälkeen kun otin lääkkeen. Seuraavan imetyksen aikana alkoivat vatsan väänteet. On inhottavaa katsella vierestä kun toisella on hankala olo eikä voi tehdä mitään. Onneksi ainakin toistaiseksi ne vähän ajan päästä helpottivat ja hän sai nukahdettua ja vaikuttaa nyt varsin tyytyväiseltä. Täytyy huomenna ostaa maitohappobakteeria jos se vaikka vaikuttaisi maitoon niin ettei se ärsyttäisi vatsaa niin paljon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti