torstai 6. lokakuuta 2011

ylämäki alamäki

Eilen neuvolan täti kävi meillä. Meidän neiti oli hienosti kasvanut jo syntymäpainostaan ohi kaksipäivää vajaa kaksiviikkoisena 3010g. Syntyessään hän oli 2960g ja sairaalassa alimmillaan 2710 kun minulla ei alkuun tullut kunolla maitoa. Lähtiessä sairaalasta paino oli kuitenkin lähtenyt takaisin nousuun 2740 grammaan.

Kävimme eilen katsastamassa auton porukalla. Haluamme liikkua mahdollisimman paljon lapsen kanssa eri paikoissa niin että hän tottuu matkustamiseen, ettei sen kanssa tulisi myöhemmin ongelmia. Siinä samalla kävimme Bella Bambiinassa mistä ostin uudet imetysliivit. Olen aina ollut hyvin runsas povinen ja vaikka en hirveästi ole imetyksen tai raskauden myötä kasvanut, minun on todella vaikea löytää sopivia liivejä. Perus liikkeissä eivät koot riitä enkä nyt voi turvautua siihen vanhaan kikkaan että ostaa push up mallin, ottaa toppauksen pois ja tursuaa yli. Näin saan normaalisti ihan nätisti toimiviä rintsikoita jotka näyttävät siltä että niissä olisi vain paljon toppausta, eivät liian pieniltä.Täältä kuitenkin löytyi yhdet liivit jotka olivat sopivat ja kaiken lisäksi kauniit.
Bravadon Bliss on tämä liivi.



Päivä autossa meni hienosti. Pakkasin mukaan vaihtovaipat ja tutinkin varmuuden vuoksi mutta lapsi nukkui tyytyväisenä koko matkan eikä vaippaakaan vaihdettu ennekuin vasta kotona.

Illalla alkoi sitten minun antibioottikuurin takia ripuli neidillä. Apteekista haimme maitohappobakteeria joka auttoi sen verran että itkeskely jäi pieneksi eikä asia neitiä itseään tunnu asia hirveästi häiritsevän kuhan saa olla sylissä. Tuttia kokeilimme eile ensimmäistä kertaa kun hän halusi kokoajan rinnalle ja luulin että hän halusi olla siinä vain lohdutukseksi, toisin asian laita oli eikä hän kauaa tuttiin tyytynyt kun ei sieltä maitoa tullut. Yöllä selvisi syykin siihen tankkaukseen. Sain itsekkin nukkua 5 tuntia ennenkuin hän heräsi ensimmäisen kerran syömään. Silloin totesin että vaikka lapsi antaisikin en pystyisi nukkumaan 9 tuntia putkeen, sillä tuo kun ensimmäiselle yö syötölle heräsin rinnat olivat niin täynnä että pian olisin herännyt jo siihenkin.
tutti on vielä kovin ison näköinen... :D



Illalla oli niin nälkä että vaippaa vaihdettaessa isin hauis maistui hyvältä! Niin hyvältä että siihen tuli fritsu. Ei siis ihme että imetyksen alussa nännit menevät rikki ja imettäminen on monesti hieman kivuliasta puuhaa!



Tänään vatsa on vaivannut pikkuista sen verran etten ole saanut mitään tehtyä kun on pitänyt istua ja syykyttää kokoajan. Jos liikunkin niin hän käy heti kärttyisemmäksi. Nyt iltaa kohden näyttää kuitenki pikkuhiljaa helpottavan.



Tänään päätin että on aika ottaa itsestään mitat ja katsoa kuinka paljon raskaus on kroppaa muuttanut. Ennen raskautta mittani olivat 95-68-100, raskauden lopussa 101-98-106 nyt päivää vaille kaksi viikkoa synnytyksen jälkeen olen 100-78-105. Vatsassa on vielä toistaiseksi raskauden jäljiltä tumma viiva ja etureisiin tuli kasa venymisarpia ja pari hassua vaaleampaa arpea tuli pakaroihin.
Eli siinä on tilanne synnytyksen jälkeen ilman paluttavaa liikuntaa. Katsotaan mihin suuntaan kroppa lähtee tästä kehittymään. Toivon kuitenkin ettei takamuksesta lähde paljoa pois koska tykkään siitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti