keskiviikko 26. lokakuuta 2011

Kuukausi

Nyt meidän neiti on sitten kuukauden ikäinen tai oli jo sunnuntaina mutten ole ehtinyt kirjoittamaan mitään lauantai jälkeen... Juhlistimme synttäreitä niin että kävimme ideaparkissa hakemassa tytölle myllymuksujen villahousu puolipotkarit http://www.myllymuksut.com/puolipotkarit-merinovillaa-p-206.html. Oranssin väriset otimme sillä siellä ei ollut muuta väri vaihtoehtoa ja olivathan nuo ihan kivan väriset. Materiaali on kyllä kivan pehmeätä merinoa, eikä tuntunut kauhean kutittalta, ainakin niin että tytöllä on mekko päällä etten koske itse housuihin toimii meilläkin. Tosin vielä en ole kerennyt käyttöönotto pestä ja lanoliinittaa näitä niin pidosta en osaa sanoa mitään vielä.

Sitten kävimme ensimmäisen kerran tytön kanssa ravintolassa syömässä. Neiti oli minulla liinassa koko ruokailun ajan ihan tyytyväisenä. Kun lähdimme syömästä neiti taas päätti että päätä pitää vääntää taaksepäin. Hän väänsi sitä sen verran etten pystynyt kädellä sitä suoristamaan joten ei auttanut kun leikkiä kannattelevansa sitä etteivät ihmiset kauhistelisi sitä niin paljoa. En kuitenkaan halua antaa ihmisille huonoa kuvaa liinailusta sillä että he luulevat lapsen pään roikkuvan niin pahasti.

Synttärin kunniaksi isä ja tytär pukeutuivat samalla lailla. :)




Sunnuntaina illalla kävimme kotiutumisen jälkeen ensimmäistä kertaa kylvyssä. Tässä välissä olemme hanan alla ikäänkuin suihkussa pesseet häntä ja nyt pääsi kohtu amme koe käyttöön. Siinä olisi tarkoitus kellua veden varassa niin ettei lapsesta tarvitsisi pitää kiinni muutakun tukea niskaa mutta minä en saanut veden määrää kohdilleen tai jotain koska en kyllä saanut häntä kellumaan. Kivaa touhua se kumminkin oli. Ehkä netistä löytyy tuohonkin jotkin ohjeet...






Kuukauden iän kunniaksi jaksoimme myös ensimmäistä kertaa kannatella päätä niin että nousimme käsien varaan. :) Siitä en harmikseni ehtinyt ottamaan kuvaa. Pitäisi olla kamera käden ulottuvilla ja toiminta valmiina aina.

Eilen myöskin oli shoppailu päivä. Kävimme ostamassa erilaisia nauhoja ompelutarvike liikkeestä. Niitä ajattelin käyttää vaippojen koristeena ja ehkä joidenkin vaatteidenkin... Ruusuke nauhan ostin kaste juhlamekkoa varten. Illalla kävimme pitkällä kävelyllä jonka päätteeksi talomme ulkoseina, se uusi seinän pätkä missä oli ennen keskimmäinen ulko ovi, sai halloween henkistä koristetta.

Koirakin näyttää sopivan demoniselta ;)



Tänään aamulla meillä oli pieni pelästys sillä kun heräsimme ei tullut vetä lainkaan. Mies soitti kunnalle ihmetelläkseen että miksi meille ei ole tiedotettu vesi katkoksesta ja kysyäkseen kuinka kauan se kestää. Meidän asuin alueella tehdään katu remonttia ja mistään muustakaan ei olla tiedotettu niin ajattelimme että niin on taas asian laita. No tällä kertaa se olikin työmaalla sattuneen vahingon takia poikki. Kunnalta mies ei osannut sanoa kauanko katkos kestää kun ei vielä tiennyt vaurion suuruutta. Kerkesin jo miettiä kuinka hankalaa olisi vauvan pyllyä putsata hänen käydessä vessassa ilman vettä ja kuinka pesisin saunalla vaippoja käsin (onneksi meillä on kaivo ja piha sauna). Mies lähtikin jo saunalle lämmittämään vettä, onneksi kuitenkin reilun tunnin päästä vesi tuli takaisin niin en joutunut nyrkki pyykille.

Tänään kävin ensimmäistä kertaa raskauden jälkeen tanssimassa tangolla. Ennen raskautta harrastin tankotanssia aktiivisesti ja kokoajan olen kovasti kaivannut takaisin lajin pariin. Oli jännä huomata miten erilailla eri lihakset ovat raskaudesta selvinneet. Kädet tuntuivat ihan täysin voimattomalta enkä jaksanut vaikeampia pyörähdyksiä tehdä mutta vatsat olivat yllättävän hyvässä kunnossa ja jaksoin kääntää itseni ylösalaisin pelkillä vatsoilla, en kaunisti mutta meni silti. Saas nähdä kuinka kipeät lihakset ovat huomenna.

Samalla ostin muutaman käytetyn vaipan eräältä naiselta jonka ilmoituksen olin netistä löytänyt. Olivat aivan ihania flanellisia vaippoja, kiva lisä meidän vaippa kaapiin. Kotiin tullessa minua odotti postilaatikossa mukava yllätys, sillä toinenkin käytettynä ostamani vaippa oli saapunut. Nuo jotka kävin hakemassa ovat jokun tsi-vaippoja ja tuo mikä tuli postissa on Nine merkkinen. Odotan innolla että pääsen näitä testailemaan ja toivon kovasti että ne sopivat meille. Jos eivät käy niin eivät onneksi olleet kalliita ja saahan niitä sitten muokattua tarpeen vaatiessa.

Näiden lisäksi mukaan tarttui muutama tiima ja taitto imu. Nämä ovat sisätäyttö vaippoja kaikki joissa ei ole kiinteitä imuja.

Tämäkin on sisätäyttö ilman kiinteitä imuja. Sisäpinta on coolmaxia ja ulkopuoli puuvillaa.



Löysin tieni myös kirppikselle tänään ja sieltä löysin ihanan mekon neidille!




Illalla kävimme tytön kanssa ensimmäistä kertaa saunassa kun saimme neuvolan tädin luvan. Tyttö söi tissiä koko saunomisen ajan mutta tuntui ihan viihtyvän.







Vessa aisiat ovat jatkaneet hyvällä mallilla. Kakkaa ei ole vaippaan tullut todella pitkään aikaan, ei edes yöllä, joten kai tässä kohta uskaltaisi sanoa että tuo on kakka kuiva kuukauden iässä. Tosin saataahan takapakkiakin vielä tulla mutta hyvältä näyttää! Pissatukset menevät  todella vaihtelevasti. Välillä saattaa olla todella pitkäkin pätkä kun pärjätään kuivalla vaipalla välillä taas kastuu joka pissatuksen välissä. Positiivista kuitenkin on että pissoja saadaan usein myös lavuaariin.

2 kommenttia: