lauantai 15. lokakuuta 2011

Lahjoja ja liinailua

Tänään saapui paketti ystävältäni nennaemilialta jossa oli parin kirppislöydön lisäksi hänen tekemiään sukkia ja tumput vauvalle. Lisäksi hänen äitinsä antoi meille pari isoa taskuvaippaa ja neljä paksua tiima imua.




Siitä tulikin mieleeni että alkuviikosta tuli paketti isomummilta.

Vasemmalla isomummin neulomat sukat ja oikealla ylhäällä Kustavin kädentaitajien puodista ostettu pipo ja alhaalla vauvan sukkia eri koossa.



Miehen kummitytön vanhemmilta saimme myös paketin tällä viikolla. 

Nämä ovat kokoa 74 joten eivät vielä hetkeen ole sopivat.




Yhden uuden asian meidän neiti oppi tänään. Tissille mennessä on jo jonkin aikaa osannut ohjailla itseään oikeaan kulmaan saadakseen otteen mutta tänään hän keksi miten auttaa sitä myös käsillä. Samaa ideaa hän sovelsi sitten myös vaippaa vaihdettaessa tuttiin ja sai sen takaisin suuhunsa tiputettuaan sen.


Taas päästiin yksi vaipanvaihto väli kuivalla vaipalla kun pissattelin syöttöjen jälkeen. Kakkatukseen on muodostunut sellainen hankaloittava tekijä ettei meidän neiti juurikaan kakkaile päivisin. Eilen ja tänään on päivällä tullut vain yhdet kakat ja tämä asettaakin yövaipalle aivan uuden haasteen kun koko vuorokauden kakkalasti tulee siihen. Viime yönä jouduin yöllä vaihtamaan vaipan kun se suorastaan ui kakassa ja oli pursunnut yli kuoreen niin paljon että saumoista alkoi kosteus tihkua läpi. Saas nähdä onko tämä vain hetkellinen ilmiö vai jääkö tavaksi. Toivottavasti pylly vaan kestää...



Koiran kanssa käydessä neiti oli taas kantoliinassa. Nyt uskalsin jo luottaa siihen enemmän. Ainut mikä arvelutti oli pään asento, tyttö kun on napa minuun päin pää toiselle sivulle ja kasvot ylöspäin. Mietin että tukeekohan tuo liina varmasti tarpeeksi päätä tuossa asennossa mutta joka kerta kun yritin oikaista päätä suoremmaksi tyttö käänsi sen takaisin vinoon. Rinnat ovat tässä hommassa tiellä ja tuntui että ne oikein ohjasivat vauvan päätä takakenoon asentoon.

Lenkiltä palatessamme päätin jättää lapsen liinaan. Tosin täytyihän minun riisua se välillä pois ottaa meiltä molemmilta ulko tamineet pois ja laittaa takaisin. Oli kyllä mukavan helppo olla niin ja lapsi nukkuikin oikein pitkät unet tyytyväisenä. Tosin jouduin ottamaan tytön välillä pois kun meille tuli kummallekkin niin kuuma että täytyi vähentää vaatetta niin että neiti oli sitten pelkissä vaipoissa liinassa.

Imetyskin onnistui ihan kivasti liinassa kun otin yläkropan pois liinasta ja käänsin jalka osuutta kohti toista kylkeä.



Ai meinasi ihan unohtua! Äitini teki ennen lähtöään tytölle tossukat! Nämä tulevatkin ahkeraan käyttöön...



Mummilta saatiin myös hänen virkkaama pistiliivi jolla saa kivasti asusta kuin asusta tyttömäisen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti