tiistai 11. lokakuuta 2011

Neuvolaa, liinailua ja vessahätäviestintää

Tänään oli taas neuvola päivä. Viimeinen käynti äitiys neuvolan puolella ja sitten siirrytäänkin lasten neuvolan huomiin. Saas nähdä millainen se neuvolan täti on. On kuulemma nuori ihminen niin hyvällä tuurilla voisi olla meidän kanssa samoilla linjoilla asioista. Se on minusta ollut hassua että kun luulisi että vanhemmat terveydenhuollon ammattilaiset olisivat jo ikänsäkin takia tottuneet ns. luonnonmukaisempiin juttuihin lasten kanssa mutta totuus on ainakin tähän asti ollut päinvastainen. Nuoremmat hoitajat ja kätilöt joihin olen törmännyt ovat olleet kovin tietoisia ja pitäneet hyvänä asiana liinailua, kestoilua, vessahätäviestintää, lääkkeetöntä synnytystä ja muita ns. luomu hörhöilyjä kun taas vanhemmat ovat olleet niin kovatsi medikaalisen hoitomallin kannalla. Kait se synnytysten ja lastenhoidon medikalisoituminen on vaan yksinkertaisesti tapahtunut niin kauan sitten ettei työelämässä ole enää ihmisiä jotka muistaisisivat jotain muuta mallia edes omasta lapsuudestaan. Nouremmat taas ovat käyneet koulut niin paljon myöhemmin ja heillä on kenties itselläkin pieniä lapsia niin on kokemusta ja tietoa myös muista tavoista.

No mutta nyt eksyn aiheesta, siellä neuvolassa selvisi että neiti painaa nyt 3230g eli hienosti on viikossa tullut 220g lisää painoa. Kiire isoksi tytöksi taitaa olla kova. :) Sen verran kasvaminen näkyy ihan käytännössä että nyt jäi yksi joustavasta kankaasta valmistettu nöttönen niin pieneksi ettei tarrat enää pysy kiinni ja pienimmistä 50cm bodeista tahtoo hihan mitta loppua kesken.

Kuvassa kaikki vaatteet ovat jo kokoa 56. Meidän neidillä on niin huono ääreisverenkierto niinkuin äidilläänkin etteivät sukat yksistään riitä vaan pitää olla töppöset jalassa ja siltikin tulee helposti kylmä. Tässä on uudet Lindexiltä ostetut röyhelö pöksyt jalassa, koitan saada myöhemmin kuvan jossa röyhelöt näkyy kunnolla.



Ai niin eiliseen voisin sen verran palata että eilen kävimme koiran lenkin yhteydessä tuossa lähi kirppiksellä. Sieltä tarttui taas iso kasa kaikkea kivaa mukaan. Paras löytö ja samalla kallein oli Pentikin puuvillaneule vauvanpeitto. Se on niin hieno että toimii hyvin shaalina sitten kun vauva on iso. Käytön jälkiäkään siinä ei näkynyt eikä hintaakaan ollut kuin 7e. Sinne lenkille lähtö vähän venähti, kun teimme lähtöä niin lapselle tuli nälkä ja sitten kun sain lapsen syötettyä ja ulkotamineisiin niin koko porukka oli nukahtanut sohvalle.
Koirakin löytyy sieltä miehen jalkopäästä nukkumasta, pikkukuvana vaan tuo sulautuu sohvaan varsin tehokkaasti.



 Tässä puolipotkarit jotka ostin, harmaat ovat kokoa 60 muut joko 50 tai 56.

 Tässä tuo Pentikin peitto ja ihan uusi huppupyyhe, siinä oli vielä hintalappukin paikallaan.
Tässä bodyt ja yksi ketaisupaita. Autobody on kokoa 68 muut 56. En tiedä miksi mutta tätä en saanut käänettyä niin että olisi siirtynyt blogiin oikeipäin.

Tämäkään ei suostunut kääntymään oikeinpäin. Alarivissä on oikealta vasemmalle, pörrö tumput, akryylisukat, uusia imse vimse soft vaippakuoria 2kpl ja sammakko vaippakuori. Tämä sammakko on meidän ainut vuotosuojaton kuori enkä siksi ostanut kuin yhden vaikka siinä pöydässä oli useita kuoria kun en ole vakuuttunut niiden toimivuudesta. No pianhan se nähdään kun puen sen neidille.
Ylärivissä on pörrö töppöset, ja kahdet toppa töppöset joista oikeanpuoleiset olivat myöskin uudet.


Palatakseni tähän päivään, kävimme tänään ensimmäistä kertaa liinailemassa koiran kanssa. Aijemmin olen vain sisällä kokeillut liinaa mutten ole saanut lasta asettumaan liinaan niin että olisin kokenut sen tukevaksi. Minulla on käytössä trikoinen pikaliina jossa on valmiina samanlainen asetelma kuin kietaisuristi II ja olen aijemmin yrittänyt saada lasta sinne kehto asentoon. En tiedä enkö ole osannut vain asetella lasta sinne oikein vai olenko vaan liian lyhytselkäinen että saisin lapsen tuohon tukevasti mutta aina on pitänyt lisäksi tukea toisella kädellä. Nyt kuitenkin lapsi on yli kaksi viikkoinen ja aukaisee lonkkansa itse hienosti niin päätin laittaa hänet ihan perinteiseen pystyasentoon tuohon liinaan ja hienosti toimi! Lenkillä oli vaan hieman hassu kävellä, vaatii totuttelua että liina joustaa hieman joka askeleella. Aluksi se tuntui tosi kummalliselta ja vähän väliä piti tarkistella että lapsi on hyvässä asennossa mutta hyvin se sielä pysyi. Toinen asia mihin liinailussa pitää totutella on se että lapsi oikeasti saa ihan hyvin senkeä siellä liinassa. Huomasin kokoajan varmistelevani että lapsi hengittää vaikka kasvot näkyivätkin liinasta ja pää oli toiselle sivulle. Toisaalta niin se on aina kun laitan hänet johonkin uuteen asentoon tai esim. vaunuihin ensimmäistä kertaa niin kovasti vainoharhoissani kokoajan varmistelin että lapsi hengittää. Tämä oli niin kivaa että aijon jatkossa liinailla ahkeraan. Täytyy opetella liinailemaan myös kotona niin saan lapsen mukaan kun vaikka ompelen. 

Taustalla näkyy meidän vessaremontin tämän hetken tilanne eli eteisessä on lautalattia jo valmiina, keskimmäinen ulko-ovi on poistettu ja laudoitettu ulkoa ja sisältä villoitettu. Minulla on jalassa nokian 70-luvun kumisaappaat, tämän tyyppisiä saappaita nokia on valmistanut 50-luvulta 70-luvulle. Hame on playboyn trikoohame ja takki sama jota pidin jo raskaus aikana ja näyttää yhä hyvältä päällä. Liina on My Baby Nest merkkinen.

Kaulassa pilkottava huivi on isoäitini peruja joka jos muistan oikein taitaa olla jopa hänen äitinsä vanha. Kaunis silkkihuivi jokatapauksessa.




Vessähätäviestintä on tänään sujunut erinomaisesti! Nyt illalla on jo kaksi vaipanvaihto väliä selvitty kuivalla vaipalla kun ollaan aina ehditty lavuaarille pissalle. Toisella kerralla hän itse selkeästi ilmoitti että olisi hätä ja jaksoi pidätellä siihen asti että sain vaipan pois ja tytön lavuaariin. :) Pitääpä mennä käymään kangaskaupassa ja ostaa materiaalia avovaippoja varten että saa sellaisella kelliä hereillä ollessaan. Ajattelin myös että sitten kun tyttö on vähän isompi että jaksaa olla pitempiä aikoja hereillä niin voisi tehdä hänelle villiksiä joita voisi pitää kotona ihan pelkältään kun ne kuitenkin yhdet pissut pitäisivät ilman vaippaakin jos ei ehditä/älytä viedä pissalle kun on hätä. 

Tosiaan tuohon neulomisen vauhtiin pitäisi nyt uudestaan päästä kun en ole synnytyksen jälkeen saanut mitään aikaiseksi. Samoin ompelun ja kiitos kortit häistä ja neidin syntymä ilmoitus kortit pitäisi saada väsättyä. Syntymä kortteihin pitäsi käydä ostamassa vielä jotain vaaleanpunaista sillä ostin tarvikkeet ennen syntymää ja silloin ostin vihreää paperia kun en tiennyt kumpi oli tulossa. Häiden kiitoskorttien kaikki materiaali olisi valmiina ei tarvitsisi kuin tulostaa, leimata ja laittaa kuoriin, sinetöidä ja postiin kun vain saisi aikaiseksi. Niihin voisi mukaan laittaa nuo syntymä ilmoitus kortit niille kelle ne menee. Josko huomenna saisi itseään niskasta kiinni ja tekisi ne.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti