perjantai 14. lokakuuta 2011

Mummia ja vaippa

Meillä on eilisestä saakka ollut mummi kylässä tyttöä ihailemassa. On se vaan hassua miten ylihuolehtivaksi ihminen käy mummiuduttuaan... Äitini on kokoajan huolestunut että onko pienellä riittävästi päällä etten vaan lyö hänen päätä lavuaariin pyllyä pestessä. :D Onneksi hän kuitenkin itsekkin ymmärtää suhtautua asiaan huumorilla niin ei käy raskaaksi.

Mummi pukee neitiä pihalle lähtiessä


Mummin kyläilyn kunniaksi meillä olikin todella huono yö. Ensimmäistä kertaa neiti ei nukkunut kunnolla vaan valvotti meitä. Otin hänet sitten lopulta viereen nukkumaan niin että sain vaan törkättyä tissin suuhun ja jatkettua unia. Kaiken lisäksi minulla oli koko yön kylmä vaikkei lämpötila alhaalla ollutkaan joten nukuin neuleessa. Neiti sitten siinä kyljessä nukkuessaan oksensi ensimmäisen kerran eläessään ja lopputuloksena sekä minä että vauva haistiin mahahapoille ja eltaantuneelle maidolle, hienoin herätys ikinä. Aamulla sitten nukuimmekin kummatkin hyvin kun tyttö rauhottui.

Miehen piti lähteä rautakaupassa käymään niin me lähdimme mukaan käymään lankakaupassa. Lankamaailma on kyllä nimensä mukaan ihan oma maailmansa. Siellä oli niin paljon kaikkea ihailtavaa että siellä vierähti tunti jos toinenkin. Mukaan tarttui molemmille lankoja ja minulle jopa villalanka! Tämä on ihmeellistä siksi että olen villa ja lanoliini allergikko. Nyt synnytyksen jälkeen jostain syystä ihoni on ollut paljon vähemmän herkkä kun yleensä joten ajattelin kokeilla josko löytyisi joku villalanka mistä saisi tytölle huosut niin että pystyisin niitä käsittelemään sen minkä tarvitsee kun eihän ne niin paljoa ehdi allergisoimaan kun eivät ne minuun koske jatkuvasti. Löysin yhden langan joka ei heti ärsyttänyt ihoa joten siitä sitten kokeilemaan. Jos ei toimi niin lahjoitan langan äidille muuhun käyttöön tai jos niistä kerkeää villikset tekemään ennenkun ilmenee että allergisoivat liikaa niin sitten ainahan ne villikset voi myydä.

Vasemmalla on se villalanka villiksiin. Ylhäällä akryyli polyamidi lanka josta äitini tekee tytölle tumput ja ehkä tossutkin jos lanka riittää. Sen alapuolella on akryyli lanka josta äitini tekee minulle polvisukat ja vauvalle sukat jos lankaa riittää. Alimpana oikealla on akryyli polyester alpakka lanka josta teen itselleni sukkanauhasukat. En pidä sukkien tekemisestä ja siksi nuo muut sukat lykkäsin äitilleni tehtäväksi mutta tuo viimeinen lanka on sellaista pörrölankaa ettei äitini pidä sen neulomisesta joten sen teen sitten itse.






Tänään sain myös vihdoinkin tehtyä yhden vaipan. Minun on pitänyt tehdä sitä jo jonkin aikaa ja olinkin saanut sen kappaleet leikattua aikaisemmin mutten ollut saanut ommeltua. Suurin ongelma miksen ole saanut aikaiseksi on se että kone pitää sen verran isoa meteliä etten viitsi jättää lasta eri huoneeseen nukkumaan kun en heti kuulisi jos hän herää eikä ole oikein järkevää paikkaa mihin laittaisin hänet nukkumaan keittiössä niin että näkisin hänet ommellessani.


Vaippa on tällä kertaa yövaippa kun meidän normaaleissa vaipoissa ei riitä imuteho koko yön läpi enkä minä laiskana jaksa sitä yöllä vaihtaa. Kaava on omani ja siinä on kiinteitä imuja sisällä sekä erillinen imu lärpäke että vaippa kuivuisi paremmin. Tein tästä tylsän valkoisen että se ei sekottuisi kaikkien kivojen päivävaippojen kanssa. Tänä yönä menee testiin ja sitten kun näen onko tuo imujen määrä sopiva niin teen näitä muutaman lisää. Ainut suuri miinus on että nämä ovat aika kalliita tehdä kun yhteen vaippaan menee niin hurjasti kangasta.
Kankaana tässä on kaikkialla bambujoustofroteeta. Koko vaipan alalla on päälli- ja sisäkankaan lisäksi yksi kerros tukikankaana. Kiinteitä imuja tässä on yksi joka on kunnolla leveä takaa ja 3 krs normaalikokoisia. Etu lärpäkkeessä on lisäksi vielä 4krs imua.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti